Translate

Monday, March 7, 2011

Een nieuw begin?

Ze werden afgeslacht, de Fianne Failers, van de 78 zetels in de Dáil ( parlement), blijven er nog 20 over. Zo een pandoering hebben ze nog nooit gekregen  in de Ierse geschiedenis.  Ze zijn nu kleiner dan Labour, die 17 zetels meer haalde en nu met 35 in het parlement zit, en de winners Fine Gael, die met een winst van 25 zetels naar 76 gaat.
En na één week onderhandelen zijn Fine Gael en Labour tot een akkoord gekomen. We hebben dus een nieuwe regering.
Of de toestand nu zal verbeteren blijkt nu de vraag, het is en blijft een moeilijke taak om dit land uit de dieperik te halen. We zullen nog jaren moeten betalen.
De regering heeft vanmorgen hun regeringsakkoord bekend gemaakt.

Wat mij het meeste interesseert is dat ze nu eindelijk de gezondheids zorg gaan veranderen.
Er zijn plannen om een verzekerings systeem zoals in Nederland in te voeren in 2016. Het schandalige privé/publieke geneeskunde systeem zal eindelijk afgeschaft worden.
Ze beloven ook dat een bezoek naar de huisarts vanaf dan gratis zal zijn.... afwachten denk ik, de huisartsen krijgen nu € 50 Euro per bezoek, tijdens het weekend wordt dat € 70, ik vraag me af of ze dat wel zullen opgeven. We zien wel.

Er heerst nu een gevoel van voorzichtige hoop. Iedereen weet wel dat er een moeilijke paar jaren voor de deur staan, maar de politiekers die nu aan de macht zijn lijken meer bekwaam, ze blijken het te menen en ze lijken minder op de feestvierende cowboys van Fianne Fail.
Hoop doet leven!

No comments: