Translate

Friday, April 4, 2014

Limerick meets Brussels, Brussels meets SligoUitnodiging

Hiermee wil ik iedereen graag uitnodigen op de Irish in Europe tentoonstelling Limerick meets Brussels-Brussels meets Sligo, die plaats heeft in de Sint Gorikshallen te Brussel van 3 tot 28 April. Er zal Ierse hedendaagse kunst en fotografie te zien zijn uit Limerick ( culturele hoofdstad 2014) en Sligo (Europese sport hoofdstad 2014) en ook informatie over kunstcursussen in Ierland en ambachtelijke kunsten.

de kunstenaars

 De tentoonstelling zal werken tonen van Annemarie Bourke, conor Doherty, Godfrey Graham, Gavin Hogg en Ciaran McHugh, alsook foto's die door de Ierse toeristische dienst ter beschikking gesteld werden en informatie over ambachten van Craftbay.

Catherine McEntee, een Ierse schrijfster, en event manager die in Brussel woont is de curator.

Irish in europe

De Irish in Europe Association is een vrijwillige vereniging die Ierland will bevorderen in Belgie door nieuwe banden te leggen en door meer kennis te verspreiden over het Ierland dat niet zo gekend is in Europa.

Als je van Ierland houdt, als je je kennis over Ierland wilt verrijken, als je enkel Dublin, shamrock, Bono en Guinness denkt als je iets over Ierland hoort, dan is deze tentoonstelling voor jou. Je zal er versteld staan van de mooie foto's en de prachtige kunstwerken, en hopelijk wordt je genoeg geprikkeld om eens tot hier te komen.

Iedereen die met deze show verbonden is doet dit vrijwillig (m.a.w. volledig gratis) uit liefde voor Ierland en Belgie. Het zou dus leuk zijn ons een hart onder de riem te steken door de tentoonstelling te boezoeken.

Interview

Hier is een interview met Ken Buckley van de Gallery Kinsale, over de Irish in Europe association en de tentoonstelling.

Geniet ervan!

No comments: