Translate

Thursday, July 23, 2009

Heilige Boomstronken en Godslastering

Ze heeft het weer klaargespeeld! Maria is weer eens verschenen. Dit keer niet in een bewegend standbeeld, zoals in Ballinspittle in 1985, maar in een vers afgezaagde boomstronk in Limerick.

De boom staat naast een kerk, en werd onlangs geveld. Een plaatselijke bewoner zag er de vorm van Maria in, en sinds dan zijn er duizenden mensen naar Limerick gekomen om er de boomstronk te aanbidden. De pastoor is er niet gelukkig om. Hij vind het allemaal maar onzin, en is kwaad omdat de meeste mensen die daar komen bidden nooit de kerk binnen komen.
Toen één van zijn gelovigen hem sprak over de boomstronk nam hij een houten plank , toonde het aan de arme man en vroeg hem of hij er Michael Jackson in zag.

Het was sinds 1985 geleden dat er nog zo'n massahisterie heeft plaatsgehad.Toen begon een Maria beeldje te bewegen. Duizenden pelgrims kwamen erop af. 70% ervan zag ook wel iets bewegen.

Zou dit iets met recessies te maken hebben?En vorige week werd godslastering een misdaad in dit land. Het enige dat dit nog kan stoppen is dat Mary MAcaleese deze wet naar het hooggerechtshof zou verwijzen alvorens het te tekenen, om de grondwettelijkheid ervan na te gaan. Dat beslist ze vandaag.

Godslastering, Maria verschijningen.........Ik denk er nu aan om al mijn kruiden en theetjes te gaan verstoppen. Ik voel een heksenjacht aankomen!

No comments: