Translate

Thursday, September 30, 2010

40 Miljard

Een korte post vandaag.
40 Miljard Euro . Dat is wat de Ierse regering nu nodig heeft om Anglo-Irish Bank en AIB ( Allied Irish Banks) te redden.
40 miljard betekent 10,000€ per inwoner van Ierland.
Brian Lenihan zei dat er geen alternatief bestaat. Hij kondigde aan dat er een extra 3 miljard uit de economie moet gehaald worden.
Er is geen werk, de tieners in het laatste jaar secundair spreken nu allemaal van emigratie. Er zijn nu 450.000 werklozen in Ierland. Cork alleen telt duizend advokaten op die werkloosheidslijst. Dat is 10% van de advokaten, dit was zelfs in de jaren tachtig niet het geval.
Volgens Brian Lenihan, de minister van Financien, bestaat er geen alternatief. Maar is dat niet waar echte politiek om draait, het zoeken naar alternatieven?

3 comments:

Anonymous said...

Dit zijn nu omstandigheden, waar ik van binnen erg kwaad van word. Wie heeft schuld hieraan, en vooral wie draait er voor op?
Hoe vertaald zich dat naar de man in de straat? Wat moet hij of zij aan comfort, sociale zekerheid, leef- en werkomstandigheden inleveren?
De Keltisch Tiger is dood, en begint meer en meer op een stinkdier te gelijken vrees ik.
Swa

Roos said...

Intussen is het bedrag afgerond op 50 biljoen en de 'cuts' op 4 biljoen.

Vakantiehuis in Ierland said...

Ierland is echt een schitterend land, de foto's die je hebt bijgevoegd bewijzen dat maar weer eens... wel de juiste tijd kiezen .. het is nu eenmaal niet voor niets een groen land :-) Het is dan ook wel leuk om een vakantiehuis in Ierland te huren.