Translate

Monday, November 15, 2010

En de Ier, hij ploegde voort

Ierland is nu wel dagelijks in het nieuws. Bail out of niet? Gaan we bankroet? Hoe verschrikelijk wordt het budget?
Maar er is ook een andere kant in Ierland, die spijtig genoeg niet meer in het nieuws komt.
De grote problemen zijn er in de steden als Dublin, Cork en Limerick, waar de Keltische tijger het meeste impact gehad heeft, diegenen die lijden onder de Ierse problemen zijn de staatsambtenaren en werknemers en werkgevers die bij de bouw en onroerend goed betrokken waren, van metsers , elektriekers en loodgieters tot bouwondernemers en architecten en advokaten die zich specialiseerden in vastgoed verkoop, en dan natuurlijk de mensen die eigendom gekocht hadden tijdens de piek periode, en wiens huis nu minder waard is dan de lening die ze hebben aangegaan.

Een groot deel van de bevolking doet het echter niet zo slecht.En ik heb zelf de indruk dat velen zich wat beter voelen nu de bubble eindelijk gebarsten is.
Niet iedereen is namelijk gretig geweest, vele Ieren bekeken de Keltische tijger en al de gekte errond met grote argwaan, en wisten dat het niet kon blijven duren.

In ons klein kringetje gaat het ook goed. Haydn schrijft nu voor Harvard Business Review en GigaOm en hij begint te bloggen voor Forbes, hij houdt regelmatig toespraken over Analytics, ook al zei het in de VS en Zweden, en niet in Ierland.

Ik heb intussen ook een job die voor mijn voeten gevallen is, ik zorg nu voor het volledig sociale netwerk van een plaatselijke zaak, die zelf goede zaken doet en stilletjes aan moet uitbreiden.
Langzaam maar zeker begint de plaatselijke economie hier in West Cork wat vooruitgang te maken.
Export in Ierland doet het goed, en in vergelijking met andere Europese landen, doet Ierland het zelfs beter.

De Ieren zijn intussen ook aangenamer gezelschap geworden. Het doet er niet meer toe of je een met een 4x4 rijdt en een gigantisch huis hebt. De mensen zijn vriendelijker en minder gejaagd.
Dat heb ik zelf ook gemerkt tijdens mijn collecties voor Action Breast Cancer.
De straat collectie, die elk jaar plaats heeft op de eerste Vrijdag van Oktober, heeft dit jaar 30% meer opgebracht dan vorig jaar.
Het concert dat ik met mijn vrienden georganiseerd heb, werd ook goed gesteund. We hebben voor dat concert al 2100 € verdiend, en er blijft nog geld binnenkomen.
Al dat doemgedoe op de TV en in de kranten is erg deprimerend en we hebben hier nood aan wat plezier.
Dat was wel duidelijk.

Dus, beste vrienden, maak je niet te veel zorgen , we doen het hier beter dan je zou denken.
Hier wat opmonterende muziek van ons concert.

1 comment:

Workinginireland said...

Wat een toffe post, to the point, en heel blij te horen dat je iets gevonden hebt! Ik blijf je blog met aandacht volgen hier in Galway! Groetjes, Katleen